"Jag har inte tid"

Jag arbetar som värvare och informatör för Läkare utan gränser. Jag påkallar din uppmärksamhet på stan för att informera om människors levnadsförhållanden världen över och ger dig en möjlighet att bistå till det arbete som erbjuder medicinsk vård till den tredjedel av världens befolkning som inte har tillgång till det. Om ni är intresserade att veta mer om det får ni hemskt gärna fråga mig, men just det här inlägget kommer att handla om något annat än organisationens principer. Det ska handla om begreppet och fenomenet tid.

“Jag har inte tid” är nämligen en frekvent replik som efter en arbetsdag ringer i öronen långt efter ett avslutat pass. Det må vara ett påstående i all sin enkelhet för den som jäktar förbi mig, men är det någon som egentligen stannar upp och analyserar motivet för sin stress när ett lugnat sinne uppstått, när tåget hunnits med, när vännen har mötts upp eller när ärendet hunnit utföras innan butikens stängningstid? Jag är mycket väl medveten om att det i vissa fall handlar om att det inte finns något intresse i att bli månadsgivare för en hjälporganisation och tidsaspekten tycks vara en användbar ursäkt utan att det bristande engagemanget behövt nämnas. Men många är verkligen påtagligt stressade. 

Dessa människor har som alla vi andra tilldelats 24 timmar per dygn. De betraktar uppenbarligen tiden som dyrbar, vilket jag inte förnekar och mycket handlingar ska hinnas med. Men vad är det egentligen de gör? Enligt min mening ger de sig själva tid till en enstaka handling utan att ägna det en närmre eftertanke. De ger sig själva tid till att stressa. Så tid vill jag inte hävda att de saknar.

Med det sagt så vill jag tacka dig som läst såhär långt. Tack för att du valde att prioritera DIN tid till detta inlägg. För det är väl det som det handlar om i slutändan? Hur vi väljer att prioritera den tid vi tilldelats.


Kommentarer
Postat av: Mattis

fast menar man att man inte har tid? jag säger jag har inte tid men menar "Jag vill inte". när man säger att man inte har tid ger man sig tillåtelse att bara gå vidare. säga att man inte vill lämnar en öppen för fortsatt diskussion och att man känner sig skuldbelagd....

2010-11-05 @ 10:09:55
Postat av: Caroline

Mattis: Ja jag nämnde det att det givetvis är de som inte är intresserade av att stanna.Utdrag: --> "Jag är mycket väl medveten om att det i vissa fall handlar om att det inte finns något intresse i att bli månadsgivare för en hjälporganisation och tidsaspekten tycks vara en användbar ursäkt utan att det bristande engagemanget behövt nämnas."Men så finns det de som är uppenbart stressade, därav min diskussion om tid. :)2010-11-05 @ 20:41:21
URL: http://thegiraffe.blogg.se/
Postat av: Mattis

Hade inte tid att läsa det stycket ;)

2010-11-05 @ 22:16:13
Postat av: Caroline

Mattis: ha ha good one :D

2010-11-05 @ 22:40:49
URL: http://thegiraffe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0