Ett val utan vinnare

Ett främlingsfientligt parti har vunnit plats i Sveriges riksdag. Rösterna har nu alltså gynnat rasism och fientlighet gentemot homosexuella, bisexuella samt transpersoner. Att intåget sägs vara orsakat av att många människor har proteströstat mot blocken är bland det mest patetiska jag någonsin hört. Skrämmande och patetiskt. Jag skäms över att dela nationell tillhörighet med den procentandel svenskar som gett Sverigedemokraterna denna fördel. Förstår dessa människor verkligen vad det är de har gjort?

Vad gäller alliansens seger (som ännu ej är klarlagd vid denna tidpunkt men ändå förutspådd genom siffror) kan jag inte heller dölja min djupa besvikelse. De blåa vinnarna i valet blundar för de negativa följder av sin högerpolitik som drabbar de människor som inte redan lever ett hälsorikt och ekonomiskt tryggat liv. Välfärd blir en plånboksfråga i och med privatiseringar och att hävda att alla ska och kan jobba är att av ren naivitet ignorera hur verkligheten ser ut. Uppgifter från Försäkringskassan visar exempelvis att det vid årsskiftet utförsäkrades 12000 personer. Endast 370 av dessa har fått osubventionerade jobb ett halvår senare. Jag tycker att en röst på Moderaterna är en akt av ren egoism och jag kommer aldrig att förstå hur man med gott samvete kan blunda för de sociala problem som i och med den blåa politiken sopas under mattan med allvarliga följder.

Det enda jag nu hoppas på är att samtliga partiers löften hålls om att hindra Sverigedemokraternas inflytande så långt som är möjligt. För nu är det allvar, som Mona tydligt klargjort under valvakan och vi är trots allt en intelligent majoritet som inte har röstat fram Sverigedemokraterna.


Kommentarer
Postat av: nenny!

bara att börja kämpa så det inte upprepar sig om 4 år!Och hoppas tills dess att folk inser vad de gjort.. de kommer bita dem i röven!

2010-09-20 @ 09:20:27
URL: http://http://amazingkarma.blogg.se/
Postat av: Caroline

Jenny: Ja, stagnation i sådana här tider gynnar ingen annan än de man önskar motarbeta. Ja som exempel.. när anhängarnas barn, vän, kollega, övrig bekant deklarerar sin homosexuella läggning i framtiden så kan de ju försöka be om ursäkt.

2010-09-20 @ 12:59:39
URL: http://thegiraffe.blogg.se/
Postat av: moa freakin' carlberg ♥

godmorgon! eller godmiddag kanske man säger, hur är det med dig? :)

2010-09-20 @ 13:13:10
URL: http://utankontroll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0