..och Gessle sjunger att här kommer alla känslorna på en och samma gång

"När någon säger att du har förändrats kan det betyda att du bara har slutat leva ditt liv som de vill att du ska leva det.” När jag läste de orden häromdagen nickade jag instämmande, för jag mindes tillfällen genom åren då jag anpassat mig efter andra. Skrämmande mycket dessutom. Av flera olika anledningar som går way back. Men inte nu längre. Inte till sådan extrem grad som innan. Jag har förändrats och fortsätter till min stora glädje att göra det. För om 2010 var nya vandringleders år i och med min uppsägning från Socialtjänsten så har 2011 varit ett år av det avgörande valets följder. Följder i form av personlig insikt och integritet.

I januari började jag på en skrivarkurs tack vare att jag stannat upp och lyssnat inåt. Socionom på papper. Författare i praktiken. I själen. Denna lyhördhet för min egen person visade sig sedan i fler avseenden, mycket tack vare input utifrån. Jag såg mig t ex i spegeln en dag och ifrågasatte perfektionen. Alltid glad. Alltid förstående. Alltid balanserad. Alltid så jävla trevlig. Missförstå mig rätt. Jag älskar att vara och uppfattas som så, men när livet stundtals bjuder på dödsfall, sjukdomsbesked, konflikter, hjärtesorg eller andra oönskade scenarios vill jag inte vara en fasadernas furir. Effektivare nedbrytningsprocess får man leta efter.

Vad jag alltså lärt mig i år är att jag är mänsklig och jag lever mer och mer upp till innebörden av min tatuering som kom på plats i mars - att känna att jag lever mitt liv. En förändring i ytterst positiva grad alltså. Men att det skulle handla om ett ”nytt jag” vill jag inte säga. Ett ”befriat jag” är en mer rättvis beskrivning och jag ler av blotta tanken. En nära-livet-upplevelse kan man säga. Vackert.

Och vad gäller 2012 så ska det bli det positiva tänkandets år. Det tänker jag se till. Saker kommer säkerligen inträffa som får marken att rämna, precis som det gjort det här året och åren dessförinnan med murbräcksnyheter och händelser, men med tillgång till en större del av mig själv och med fantastiskt fina och betydelsefulla människor vid min sida, från gångna år eller nyfunna under detta, så känns framtiden rätt så stabil. Allt det vackra här i världen ska det ges plats till. Så. 2012. Jag är redo. Och om nu Mayakalendern har rätt att jorden går under, låt oss då all go together when we go.

Kärlek, Respekt och ett Gott Nytt År till er alla. Ta väl hand om er själva och varandra. <3


                                       


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0