Att skriva

Åh ni tappra besökare. Förlåt mig gånger tusenfalt för mitt usla bloggande. Det är intressant hur dagar fyllda av skrivande kan råda brist på just det. Jag borde få sparken, tänker jag ibland om mitt självanställda yrkesval och inser varje gång att jag lånar resonemanget från Eva Dahlgren i hennes självbiografiska skaparbok "Hur man närmar sig ett träd". Jag läste den nyligen för fyrtioelfte gången för att jag hade ett behov av det och blev lika lugn som alla gånger dessförinnan. Hon sätter avskalade ord på de utmattande pendlar-scenarios jag så väl känner igen. Att man ena dagen tycker sig äga världen med sina formuleringar och idéer för att nästa dag inte åstadkomma mer än ett panntryck mot tangentbordet. Att man i ena stunden känner sig som ordets obevekliga härskare till att vid ett annat tillfälle inte förmå sig att använda skrivarhanden till annat än att pilla naveludd. 

Dahlgren ger inte några konkreta verktyg till mig som läsare. Hon skriver bara hur hon upplever processen av skapande och jag förstår. Jag vet och finner lugn i att jag inte är ensam. Jag vet mer än någonsin just nu hur det är att befinna sig på en ljusfattig botten, på knä, med bokens karaktärer invirade likt puppor runtomkring en, oförmögna att bete sig som de ska och bör för att föra historien framåt. Men tack vare Dahlgren får jag inte panik. Så är det. Jag är inte skaparfoglig just nu. Så jag tar en paus. Kollar Ellen Degeneres-show. Inser att jag dansar som hon. Skrattar åt det. Och någonstans där mellan navelpill, panntryck och skratt reser jag mig förr eller senare upp från botten med stöd av bokstäverna från en god formulering. Så är det. Jag vet.


                                          


Kommentarer
Postat av: Suzann

Men trotts det så kommer jag, och antagligen ett gäng till, att gå in sådär varje dag och hoppas på ett nytt inlägg :)Du får gärna ha dina skrivpauser, så länge du fortsätter att skapa med ord, på ett sätt som ibland får mig att tappa hakan. <3

2011-12-27 @ 23:06:19
URL: http://justsomethoughts.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0