Tema: film

En vän till mig arbetar som lärare och planerar att se en film med sina elever för att därefter diskutera den. Hon har sedan länge funderat över att låta dem se Fucking Åmål vilket jag anser vara en mycket god idé. Jag kommer dock i samband med detta att tänka på när jag och min högstadieklass fick se samma film vid dess biopremiär. Ett förlopp där vår svensklärare misslyckades fatalt med att föra den efterlöpande diskussionen. Hennes första förslag när vi slog oss ned bakom bänkarna, åter i klassrummet, var att alla tjejer först skulle i en omröstning bestämma vem av killarna i filmen de tyckte var snyggast och killarna fick därefter redogöra för vem av tjejerna i filmen som tilltalade dem. Där satt jag, blott 14 år, dold långt inne i garderobens djup och hade under filmens gång suttit och tyckt att tuffa Elin var bland det sötaste jag sett, men tvingades med anledning av lärarens förutfattade föreställning om sina elevers emotioner tveksamt räcka upp en hand när man utnämnde coola Marcus som sötast. Lönt att låta oss se just DEN filmen om diskussionerna efteråt ändå inte hjälpte till att öppna eventuella garderobsdörrar på glänt eller åtminstone skingra heteronormativa mönster.

Avslutningsvis vill jag tipsa om en film jag såg igår. Se den verklighetsbaserade filmen Prayers for Bobby. Bara gör det. Av någon anledning lyckas jag inte publicera trailern här i inlägget så jag bifogar länken här istället för er att följa.


Kommentarer
Postat av: Mattis

hahaha vilka jävla psykopater till lärare hade du egentligen? sen när är det en bra ide att låta högstadieungar ranka varandras snygghet? det gör dem ändå.

Jag menar om det är det enda man komma på att prata om efter att ha sett fucking åmål måste man ju ha någon form av fel någonstans...

2011-02-02 @ 13:21:01
Postat av: Caroline

Mattis: Eller hur! Just hon hade inte de skarpaste knivarna i lådarna nej.. Hon var väl obekväm med ämnet och fick momentärt hjärnsläpp, vad vet jag, synd iaf. Jag vill tro att vi diskuterade filmens tema, men kan inte minnas. Just det räcka-upp-handen-momentet är det som har etsat sig fast i minnet. Galet!

2011-02-02 @ 13:36:49
Postat av: Caroline

I efterhand kan jag fundera på om hon kanske hoppades på att någon skulle bryta normen och påminna henne och klassen om att ngn av tjejerna kanske tyckte att ngn av filmens tjejer var snygga och samma sak med killarna. Men sådana förhoppningar kan man nog glömma vad gäller ungdomar i den ålder. Få vågar sticka ut på det viset, se bara på min reaktion. Kom igen på gymnasiet alt. högskolan.

2011-02-02 @ 13:39:44
Postat av: Mattis

http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2011/02/04/zach-weiner-destroyer-of-homophobes/#more-27694internetaktivism :)

2011-02-05 @ 14:09:16
Postat av: Jenny

Underbar film!

Har sett den sex (sju?) gånger och gråter lika mycket varje gång jag ser den...

2011-02-10 @ 00:50:14
URL: http://setsurenka.blogg.se/
Postat av: Caroline

Jenny: Ja visst är den fantastisk, med sårbara bitar. Tack för i fredags förresten, kul sällskap. Hoppas du mått guld resten av helgen!

2011-02-13 @ 10:37:09
URL: http://thegiraffe.blogg.se/
Postat av: Mattis

Ahhh! idioter. Den här stjärnanhttp://technoccult.net/wp-content/uploads/2009/10/leviticustattoo.jpgtattuerade , tredje mosebok 18:22. han borde läst till 19:28

"och inte rista några märken på er kropp för någon som är död. Inte heller skall ni tatuera er. Jag är Herren."(en av dem tillfällen "gud" inte hade sinnesnärvaro nog att komma på ett straff utan bara drar fram självbekräftelse ur sitt narcissistiska sår)2011-02-18 @ 16:55:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0