Att göra två flugor på smällen

Att skriva en roman samtidigt som man läser en skrivarkurs på distans är långt ifrån så lätt som jag trodde. Jag levde innan kursens start med uppfattningen att jag skulle ges all tid i världen till att sammanställa mitt alster. Men kursens upplägg vill uppenbarligen annat. All tid går åt till veckouppgifter och litteraturhänvisningar. Inte sagt att jag inte trivs, jag stormtrivs med privilieget att utvecklas i mitt författande med hjälp av krävande uppgifter och andra författares inspirerande verk. Men mest tillfreds blir jag när jag lyckas kombinera mina två förehavanden: boken och skrivuppgiften för veckan. Jag lyckades nyligen med detta.

Jag fick nämligen en idé. Märk att idén kom till mig efter två dagars klagande och inre övertygelse att jag var sämst i världen på att skriva och att inget gott någonsin skulle strömma genom mina fingrar som vilade på tangenterna. Hursomhelst, jag skrev, skrev som jag aldrig gjort något annat och var även noga med att be Manuela om ursäkt, min kära vän som hade fått stå ut med min patetiska självömkan. Tillslut kom dagen då den skönlitterära historian skulle lämnas in och när jag korrekturläste den en sista gång så upptäckte jag att jag faktiskt skrämde mig själv med mitt sätt att skriva. Min karaktär i berättelsen var främmande för mig, som att jag inte kände henne och vad hon kunde tänkas säga och göra härnäst, som att hon verkligen var en riktig person med egen vilja, en mkt obehaglig person för den delen. DET var en häftig känsla och jag har beslutat mig för att texten ska vara med i min bok. Den efterlängtade kombinationen uppnåddes och jag hoppas att det kan fortsätta så.


Kommentarer
Postat av: Jouni

"People often say that motivation doesn't last. Well, neither does bathing - that's why we recommend it daily." - Zig Ziglar

2011-04-01 @ 00:39:14
Postat av: Caroline

Motivation ja, så nödvändigt men ack så förgängligt, ha ha. Tack Jouni, det citatet hamnar härmed på min inspirationsvägg här i hemmet.

2011-04-03 @ 23:41:29
URL: http://thegiraffe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0