Vikten av rätt persons ärlighet

”Jag kommer isåfall förlora respekten för dig.” Det var allt hon behövde säga. Hon vars åsikt betyder så mycket för mig. Jag la ner besticken på tallriken, såg på henne under tystnad och inom mig växte där och då en beslutsamhet fram med övernaturlig styrka. En beslutsamhet att aldrig låta det gå så långt.

Vad hon syftade på var att snacket hade gått länge, det vet ni också som har följt den här bloggen, läst logginlägg på fb eller pratat med mig på krogen/caféet/promenaden/jobbet. Snacket om att jag skriver en bok, att den snart är klar och att jag ska pitcha mitt manus för ett bokförlag. Och när jag just den kvällen, på en restaurang i Warszawa, pratade om att jag gjort mig själv skyldig till framskjuten deadline upprepande gånger så gav hon mig just den varningen - varningen om att ett fortsatt ”mycket snack, lite verkstad”-beteende skulle få min trovärdighet som författare att dala i hennes ögon.

Nu har fyra veckor gått och hon har idag fått ett utskrivet manus i handen för att ge mig värdefull, non-sugar-coated, feedback. Det sista steget i den här bokformsprocessen. Så det funkade verkligen, att helt rätt person sa precis rätt sak vid rätt tillfälle för att jag skulle bli klar med råmanuset och för det är jag henne oändligt tacksam. Oändligt.                    
                     Skaldar i Warszawa.
                     Foto: Jenny K Lundgren.


Kommentarer
Postat av: Jouni

Sjukt mycket lycka till!

2012-04-29 @ 23:35:27
Postat av: Caroline

Tack så mycket Jouni!

2012-04-30 @ 00:08:27
Postat av: Kk

:D Glad

2012-04-30 @ 10:20:41
URL: http://dygder.blogspot.se/
Postat av: Caroline

:)

2012-04-30 @ 11:54:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0