Tasty Wheel

Tillsammans med uppmaningen i föregående inlägg samt min mångfaldskreation av pepparkakor vill jag önska er alla en fin helg och en riktigt God Jul. ♥


Tillägnad.

Att göra snöänglar under midnattstimmens himlavalv värmer en hud som av frostkall snö och ren logik borde kylas ned. Barnasinnet som egentligen aldrig upphört gör sig påmind i skratten som ekar i det annars så stilla mörkret. En välbekant känsla av något man i folkmun kallar lycka infinner sig och minnen av betydelsefulla själars intryck genom en livstid gör sig påminda just som hjärtat bultar innanför lager av snötäckta tyger. Gör en snöängel du med. Som en symbol för en person i din närhet. Någon nära i fysisk form och/eller nära i hjärtat. En person som är eller har varit för dig en ängel i mänsklig gestalt.1-0 till K G Hammar

En kär vän från min födelseort uppgav att hon tänkte på mig när hon såg denna dokumenterade dialog och sände mig den. Givetvis kan jag inte låta bli att publicera den.Vad är det ungdomarna idag brukar säga...? WORD!

Ugandas senaste lagförslag

En vän påminde mig häromdagen om Ugandas senaste lagförslag. Jag hade redan tagit del av det och förfärats men inte vetat hur jag skulle bemöta det. I min tryggade tillvaro här i Svea rike känner jag mig maktlös i den position jag befinner mig i som student och ännu ej tillräckligt politiskt aktiv. Men som det motiverar mig att fullfölja mitt mål av engagemang i framtiden. Några av er har kanske redan själva tagit del av det men för er som inte gjort det så innebär lagförslaget följande:


* Homosexuella som blir påkomna med att utöva samkönat sex blir dömda till livstids fängelse och dödstraff kan utdömas för det man kallar “förvärrad homosexualitet” dvs att något utövar samkönat sex mer än en gång.

* HIV-positiva män och kvinnor kan avrättas.

* Lagen föreslår även ett förbud mot att uppmuntra homosexualitet vilket i sin tur hindrar fortsatt verksamhet vad gäller att stoppa HIV och AIDS-spridning.

* Den som har vetskap om någon som är bög, lesbiskt, bisexuell, transperson eller någon som stödjer dessas rättigheter och inte anmäler detta inom ett dygn riskerar tre års fängelse som straff.Om detta lagförslag går igenom, vilket förklaras som ett enormt hot mot mänskliga rättigheter, kommer det även leda till en bekräftelse att det anses vara okej även av medborgare att attackera och i många fall även döda någon som uppfattas som homosexuell, bisexuell och/eller transperson. En oro och ett faktum jag delar med Victor Musaka från International Gay and Lesbian Human Rights Commision. Ytterligare en tanke som dyker upp när jag tar del av denna information är varför man benämner det mänskliga rättigheter överhuvudtaget inom lagtexter då så många fortfarande inte erkänner hbt-personer som mänskliga. Redan i ordvalet försvinner utrymmet för dessa individer när politiker likt de som verkar i Ugandas parlament tolkar lagarna.

Everything is perfect now

Loggade nyss in på studera.nu och möttes av följande besked:Yes indeed, mina damer, herrar och inbetweens. Fem dagar efter att jag erhållit min kandidatexamen som socionom inleder jag vårens sexologikurs på Malmö Högskola. Jag befinner mig just nu i ett euforiskt tillstånd och kommer säkerligen att göra det en lång tid framöver. För er som står oklara i vad kursen innebär så kan man kortfattat beskriva att den ger grundläggande kunskaper om människans sexualitet samt en ökad beredskap för att möta sexuella frågor och problem i verksamheter som rör människobehandling. Med denna anledning är jag lycka personifierad just nu.

Kör interflora flat-kampanj i år?
...det verkar onekligen så och jag gillar det!


Den där kärleken.

Att öppna ditt hjärta inför en annan människa, utvidga din själs mottagbarhet och stundvis även hänge någon din kropp vid fysisk beröring är stort. Större än vad många vågar inse. Du ger en del av dig själv till någon utan att för den delen förlora det. Du delger någon ditt sanna jag med allt vad ditt beteendemönster och dina vanor innebär. Du förlitar dig till en person att inte såra dig. Du tar steget in i en famn med risken att aldrig vilja ta dig ut. Men ack, ett sådan ljuvligt risktagande du tar. Du tar det med vetskapen att någon inte älskar dig trots dina brister utan med anledning av dem. För att du är du. Med vetskapen att vad som än händer så finns känslan av er tillhörighet alltid kvar. Ni består. Med vetskapen att du inte enbart är älskad utan att även du älskar. Givetvis är det skrämmande. Men det är inte kärlek om man inte är livrädd.


RFSU. Enkätundersökning. HBT.

Jag har genom qx hemsida tagit del av resultatet från en, av RFSU upprättad, enkätundersökning vid namn “Effekter av heteronormen”. 3094 hbt-ungdomar mellan 15-25 år har deltagit och då svarat på frågor som rört psykosocial livssituation, sexuella övergrepp, sexuell gränssättning, otrygghet och våld. Studieresultatet visar att många hbt-personer mår bra, men det finns även en problematik som rör en låg psykisk hälsa hos fler unga hbt-personer än andra och en högre grad av utsatthet. Det är detta som måste åtgärdas. Att inte känna igen sig i beskrivningar om hur man ska vara som kille eller tjej och/eller att ständigt bli ifrågasatt i sociala sammanhang samt en känsla av att vara “fel” är några faktorer som framkommit i enkäten som påfrestande och vanligt förekommande för unga hbt-personer. Två homosexuella enkätdeltagare angav följande fritextsvar under frågan om varför de haft heterosex mot sin vilja: “Försökte bli straight” och “Försökte vara normal och intala mig att jag inte var gay”. Internet har genom studien framkommit som en hälsofaktor där deltagarna beskriver en gemenskap och ett bekräftande av sin identitet genom kontakt med andra hbt-personer, samt en möjlighet till att få svar på frågor.

Vad gäller det sistnämnda, att få svar på hbt-relaterade frågor anser jag inte enbart borde åligga forum på internet. Verksamheter som rör barn och unga bör utan ett heteronormativt antagande i yrkesutövningen kunna bistå med stöd och svar på hbt-relaterade frågor. Mitt önskemål går i linje med vad Felix König, ordförande RFSL ungdom framfört, nämligen krav på konkreta åtgärder från kommun, landsting och regering att garantera hbt-kompetens hos bland annat ungdomsmottagningars personal. Även socialtjänsten bör enligt RFSU Ungdom få tydligare direktiv om hur man ska hantera ärenden då en transperson exempelvis inte får pengar av sina föräldrar att köpa kläder som stämmer överens med dennes upplevda identitet.Uppdatering då jag fann en mer ingående analys av enkätens slutresultat:
57 procent i undersökningen hade någon gång blivit tvingade till en eller flera sexuella handlingar och 13 procent av de unga hbt-personerna hade utsatts för hot om våld under det senaste året pga sin sexuella läggning och/eller könsidentitet. 4 procent hade utsatts för fysisk våld och hela 67 procent av de 541 transpersoner och personer med osäker transidentitet som deltog i undersökningen angav att de blivit utsatta för ett sexuellt övergrepp. Om du vill ta del av hela rapporten, klicka HÄR.


En människa är unik. Precis som alla andra.

Inom en kort tidsperiod har fem vitt skilda personer påstått att de sett mig på platser i stan som jag inte befunnit mig på vid just den angivna tidpunkten. Jag hade trott att jag tappat besinningen helt vad gäller min kroppsliga närvaro om det inte varit för att två helt, för mig, okända personer inom loppet av två veckor har kommit fram till mig och misstagit mig för någon annan. Jag har uppenbarligen en dubbelgångare här i stan och min vilja att utföra en liten makeover har därför stärkts ytterligare. Saken har nämligen tagits upp till diskussion tidigare, senast som i helgen och successivt ska jag slå slag i saken. Nej, jag ska inte butcha* till mig. Jag trivs bra som femmeflata*. Håret skall färgas, öronen skall piercas och en tatuering skall smycka min hud. En kär vän berättade häromdagen att bloggerskan Kissie (?) i en stund av extrem generalisering definierat samtliga rödhåriga kvinnor som lesbiska, vilket med glimten i ögat får motivera mig ytterligare i mitt färgval. Vad gäller mina örsnibbar förlitar jag mig till min fina vän M nästa gång jag intar Malmö stad och vad anbelangar tatueringen så får ni invänta slutresultatet.


* Butch = En lesbisk kvinna som använder ”manliga” yttre attribut (ex. kort hår, manliga kläder, herrparfym osv.) när hon uttrycker sin identitet.

* Femme =
En lesbisk kvinna som använder ”kvinnliga” yttre attribut (ex. smink, kjol, långt hår, smycken osv.) när hon uttrycker sin identitet.

RSS 2.0