Uppdatering Litauen

Litauens president Dalia Grybauskaite lade in sitt veto mot lagen som jag i tidigare inlägg redogjort för. Parlamentet har nu dock röstat ner vetot och lagen har drivits igenom ändå. Litauens HBT-rörelse behöver nu hjälp från utländska politiker och RFSL (Riskförbundet för sexuellt likaberättigande) uppmanar nu svenska politiker att kontakta sina litauiska kollegor och upplysa dem om vad de tycker om lagen.

God-des & She konkurerrar ut Ferrick

Jag har sedan länge tyckt att Melissa Ferrick instruerat oinsatta människor väl, med sin tongivande nyans av flatsex i sin låt Drive:

If you want this
If you want this
If you want this, you're gonna have to ask
Nicely please
Yeah if you want this
You're gonna have to ask
You're gonna have to ask me
Whatever you want
I'll give it to you
I'll give to you slowly
'Til you're just beggin me to hold you
Yeah whatever you want
Whatever you want
But you're gonna have to ask me

Cuz your mouth waters
Stretched out on my bed
Your fingers are trembling
And your heart is heavy and red
Your head is bent back
Your back is arched
My hand is under there
Holding you up
I'll hold you up
And drive you all night
I'll hold you up
And drive you baby
'Til you feel the daylight

That's right
That's right
In the kitchen
In the shower
In the backseat of my car
I'll hold you up
In your office
Preferrably during business hours
Cuz you know how I like it
When there's people around
And I know how you like it
Yeah I know how you like it
I know how you like it
When I tease you for hours

Oh and this has just begun
Yeah this has just begun
Cuz we haven't even gotten started yet
I haven't even
I haven't even tied you up
I haven't even even (turned you over)
Turned you over
This is where I wanna live
Right here
Between your hips
Where all the love you hold and hide
It's where it lives
Right here between your hips
This is where I wanna live
It's where all the love you give exists


MEN så fick jag genom Stockholms Prides hemsida nys om God-des & She och Melissa kan efter det betraktas som censurerande. När jag hör de första tonerna av låten Lick it minns jag den från tv-serien L-word där den spelas under kvinnocharmören Shanes möhippa och man bara måste älska dessa kaxiga rap-flator.

Lyssna på låten här via spotify länk. http://open.spotify.com/track/17uR24gQwClN8kA1XMZBP9


P3-fanatisk vegetarian?

Folk har sedan urminnes tider sagt att jag ser ut som en vegetarian och det ska gudarna veta att jag inte är på långa kanellängder. Jag har länge förundrats över varför man tror detta och idag fick jag tillökning vid mitt utseendes karaktäristik. Jag ser, enligt mina kollegor, även ut som någon som lyssnar på P3. Lustigt detta då jag är lika lite radiofantast som köttvägrare. Så med ett leende på läpparna står jag nu frågande inför hur man ser att någon är en P3-lyssnande vegetarian?och till vänster, mina damer, herrar och inbetweens, kan vi skåda en P3-fanatisk vegetarian. Var vänlig håll era tillbehörigheter i form av chipspåsar i tryggt förvar, håll en låg ljudnivå för att inte störa i Dagens Eko och fotografera gärna men utan blixt. 


Uppdatering föregående inlägg

Enligt senaste uppgifter har Litauens nyvalde president Dalia Grybauskaite sagt att hon kommer att föreslå förändringar i den lag som kan komma att begränsa tillgång till information gällande HBT-frågor. Hon har framfört kritik mot lagens formulering och uppger hon kommer att nyttja sin möjlighet att lägga fram förslag till förändring. "För mig är mänskliga rättigheter för alla av vikt." Upp till bevis.

Litauens nya morallag

Från den 1 mars 2010 är det i Litauen förbjudet enligt lag att sprida positiv information om flera typer av våld, spel och dobbel, svordomar, hypnos samt dåliga vanor vad gäller mat, hygien och motion. Ni kan väl vid det här laget gissa er till vad som ytterligare kommer att förbjudas eftersom jag belyser detta klubbade lagförslag.

Ja du är på rätt spår. Vidare förbjuds landets medborgare att sprida positiv information om homosexualitet, bisexualitet och transpersoner. Det här innebär att det i skolor och andra offentliga sammanhang inte kommer att tillåtas spridning av information om HBT-frågor med motivering att barn måste skyddas från negativ utveckling av moral.

Jag önskar inget hellre nu än att vara färdigstuderad och lägga hela min arbetande, helhjärtade själ i att motarbeta sådan stigmatisering och diskriminering. Jag är färdigexad socionom januari 2010 och inleder min bana på sexologiutbildning på 15 hp tätt därefter. Det här innebär för mig lite drygt två månaders intensiv kamp innan den avgörande dagen kommer. Tillämpas lagen trots omvärldens ramaskri? Tills denna tid kommer för min aktivering önskar jag att Sverige som ordförandeland i EU belyser denna fråga i strävan att motverka den.


Årets tema: Hetero

Stockholm Pride har släppt en reklamfilm med syfte att skildra vardagshändelser där vi alla påverkas av heteronormativa föreställningar. Lägg till en gynekolog som håvar fram kondomer under näsan på någon som under mötet nyss outat sig som flata och du har en komplett video.

 

och nej, det blir tyvärr ingen Pride för mig det här året heller. Jag litar på att man håller ställningarna däruppe som alla andra år. Live the life you love and love the life you live. ♥


Pa ra pa pa pa . . .

När det gått så lång tid sedan man loggade in på sin blogg att man glömt lösenordet och får plöja igenom alla tänkbara kombinationer av ordföljder som man kan tänkas ha valt för ändamålet en gång i tiden, då, kära läsare, är det tämligen dags för en uppdatering. Jag jobbar heltid i en värmeböljande sommartid och min fritid vill jag ägna till annat än att spela fingrarna över mitt tangentbord. Mer behöver jag inte säga om min frånvaro på den världsvida webben.

I övrigt nostalgitrippar jag just nu till "Mike & the Mechanichs - Over my shoulder", glädjerushar mitt inre med "I´m from Barcelona - We´re from Barcelona" och frustrerar mig över det faktum att jag konstant "pa ra pa pa pa par" mig genom tillvaron med "Cidinho & Doca - Rap Das Armas"  ekandes innanför pannbenet.

Avslutningsvis måste jag bara få fråga... är det någon annan som har reagerat på ONOFF:s senaste reklam? Den klämmiga slingan lånad från Brainpool får mig att tänka tankar som lämpligen bör censureras och jag undrar bara hur reklamfolket tänkte.

"We aim to please and if you´re not satisifed we´re down on our knees"

Åhfan.


RSS 2.0