C-uppsats - check!

Min c-uppsats ligger nu ute på världsvida webben. Jag skildrar där, genom en enkätundersökning, svenska socialsekreterares kunskapsbildning gällande HBT-personers (Homosexuella, Bisexuella och Transpersoner) levnadsförhållanden. Mer tänker jag inte introducera er utan hänvisar er till följande adress om ni är intresserade av att läsa mitt alster: http://luur.lub.lu.se/luur?func=downloadFile&fileOId=1415320


Did you say it?

First things first. Se inte det här videoklippet om du inte tittat på säsongsavslutet av Greys Anatomy 5 och vill se hela avsnittet.

Nu över till min gnagande förundran. Hur kan ett avsnitt i en tv-serie lämna en så illa berörd?

Did you say it?
Did you say it?


I love you.


I don't ever want to live without you.


You changed my life.


Did you say it?


Make a plan.


Set a goal.


Work toward it.


But every now and then, look around.


Drink it in.


Cause this is it.


It might all be gone tomorrow.


Musik föder min emotionella sida

Rachael Yamagata - Duet
http://open.spotify.com/track/4G8wt3fUBpgBjI35TBF2eQ

En sådan låt som berör in till benmärgens karga inre. Som om att hennes andra hälft bett henne, önskat av henne en sång, en tillägnad, en önskan i jämförelse med en bedjan av följande slag... Andas dina löften intill mitt öra, smek mina sinnen med längtan, grusat hopp, med lidelse älskade... sjung till mig, med dina sista krafter, med den dovt raspiga röstens förtvivlan inför nästa ordföljd, så ska jag försöka... allt jag kan göra är att försöka. Begär inte mer. Du betyder.

the Weepies - World spins madly on
http://open.spotify.com/track/2PM3brz9AausjT8D9BtD5a

Det finns så mycket vackert i världen att det gör ont inom mig ibland. Det goda som fyller min själ till euforiska djup och det onda som lurar med varsel om att rycka det ur mitt tafatta grepp, vilket stärker min vilja och mitt mod att ta för mig.


EU-valet 2009

För det första.... Kudos till svenska folket för att placera Sverigedemokraterna under 4 % och att backa Kristdemokraterna med 1 %, och det är nu med förhoppning om att Piratpartiets öppet lesbiska kandidat bringar fram HBT-personers rättigheter i Europa som jag godkänner Piratpartiets framgång i gårdagens EU-val.

Men jag tvivlar dock starkt på att samtliga röster lagts med anledning av den politik som Piratpartiet bl a framför för att främja den mänskliga integriteten fastställd i svensk grundlag. Det är med en gnagande känsla i maggropen över människors spontanitet i viktiga frågor som jag tror att röstandet det i det här fallet kan ha gjorts med endast en tanke, att trygga nedladdning av det senaste avsnittet av Lost, Gossip Girl, House eller vad folk nu kan tänkas titta på. Kan samtliga 7.1% med handen på hjärtat säga att de visste vilken politik Piratpartiet för, förutom frågor rörande fildelning?


Tipex?

Jag och en nära vän sitter på en av de lokala pubarna i stan och diskuterar tatueringar. Han har själv smyckat sina armar med diverse oåterkalleliga motiv och jag själv som aldrig tycks kunna besluta mig för ett slutgiltigt motiv kommer plötsligt på vad som alltid skulle kunna gälla oavsett vad som händer. Mina framtida barns namn. Jag tror där och då att diskussionen är slut, men så får jag följande scenario uppmålat som en gemytlig käftsmäll.


- Ja det skulle givetvis fungera. Kanske. Tills din 16-åriga son en dag kommer hem och upplyser dig om att han är transgender och att han från den stunden och framöver vill gå under namnet Berit.


RSS 2.0