Fucking Åmål

Avbruten kärlek, Anorexia, Akne, Analsex, Astma, Aids, Arbetslös - ja vi har väl alla hört vad som händer om man, Gud förbjude, skulle kliva på en A-brunn. Filmen Fucking Åmål tog under det sena 90-talet upp ämnet och lät det gro in om inte ännu mer i folks sinnen. På vägen hem upplevde jag häromdagen detta fenomen som så många gånger förut. Framför mig hade jag tre personer som gick allena precis som jag, och samtliga väjde för de stundande A-brunnarna som strategiskt (?) placerats bredvid varandra. Den första personen likväl som den andra rundade de båda brunnarna och den tredje personen smet lite snitsigt emellan de två farozonerna, en strategi som jag för den delen lärt mig innebär ännu värre konsekvenser än de ovan nämnda. Jag själv? Jag trampade med god min PÅ en av de mytomspunna locken. Jag räds inte.

Fucking Åmål
förresten. Banbrytande i sin genre. När filmen cirkulerade på biograferna och jag tillsammans med min klass iakttog det normbrytande verket var jag redan upp över öronen förälskad i en kvinna. Blott 14 år. Dold i garderobens djup utan vetskap om hur man öppnade dörren. Filmen gav mig därför inte en aha-upplevelse, som den fantastiskt nog gjort för andra, då en omvärdering av min sexualitet redan ägt rum genom fjärilslätta vingar var gång hon såg åt mitt håll. Däremot fyllde den mig med hopp om att en dag kunna, likt Elin och Agnes, slå upp en toalettdörr med fingrarna sammanflätade med en kvinnas och möta världen oavsett dess reaktioner. Fab.


Kommentarer
Postat av: Sussi Olsson

En tanke bara om brunnslocken: Det kan inte vara så att folk är rädda för att trilla ner i dem som den tanten gjorde i stan för ett tag sedan när locket ej höll ? :)Jag fruktar innehållet i hålet betydligt mer än alla A-saker :)

2009-10-29 @ 11:32:27
Postat av: Caroline

Sussi: Ooh nej, jag generaliserar aldrig. Alla har sett Fucking Åmål och följer dess skildring av konsekvenserna. Alla.:)

2009-10-29 @ 11:59:28
URL: http://thegiraffe.blogg.se/
Postat av: Den där Manuela

haha, klockrent :-) förr gick jag också runt om och en gång mellan, men som du skrev så blir konsekvenserna ännu värre då, vilket även jag fick erfara. men nu gör jag som du - går PÅ locken. no fear ;Pkram

2009-11-04 @ 15:35:21
URL: http://manuelagaetani.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0