Sthlm Pride 2010 : "Jag hatar dig!"

Ja läs citatet i rubriken igen och föreställ dig att du får just de orden kastade i ansiktet efter att vänligt men bestämt förklarat för en främmande person att du inte är intresserad. Jodå. En helt vanlig kväll på Stora tjejfesten Sthlm Pride? Jag stimulerade därefter mitt chockade sinne med att spana in den snygga bartendern, hon tycktes inte hata mig i alla fall trots att jag spillde ut lite öl på bardisken.

Något mer hat erfarade jag inte under Pride-veckan, jag minns snarare något mycket kärleksfullt. När jag befann mig i Prideparaden så blickade jag ut i folkhavet vid vägkanterna för att vid ett tillfälle möta blicken av en kvinna som bar en t-shirt med texten: "Stolt mamma". Jag log brett mot henne vände mig mot henne och placerade tydligt en hand över mitt hjärta som för att visa min uppskattning för hennes stöd till sitt barn. Hon gjorde samma sak och med handen över sitt hjärta log även hon från öra till öra.

Strax därefter sms:ade jag min mamma med texten: "Nu går din dotter stolt och glad i Prideparaden" och fick snabbt till svar: "Jag är också stolt över att du är den du är." Så jag var inte bara stolt och glad, jag var älskad och den främmande personens hat kändes mycket avlägset.


Kommentarer
Postat av: helen

både du och din mamma är underbara!

2010-08-06 @ 15:20:51
Postat av: Anki

Något så enkelt som att du la handen över ditt hjärta för den stolta mamman kan bygga många vackra broar. Tänk om någon hade filmat det där eller tagit bilder (det kan ju ha hänt iofs.) Sådana här enkla detaljer måste lyftas fram mer. Jag funderar starkt på att göra en konstutställning om stolta föräldrar och deras regnbågsbarn!

2010-08-07 @ 09:14:26
URL: http://www.nogg.se/youngmindinareddress
Postat av: Suzbus

Jag är också stolt över dig, att du är den du är och vågar stå för det!

Att du skriver om det du gör, att du får andra (mig iaf) att fundera en gång till på olika texter, tex det där med "Ta en banan medans mamma och pappa handlar" och blir glad över saker som gör det mer...äum...jämställt+? (kom inte på nåt braigt ord där..) men du vet vad jag menar ;)<3

2010-08-07 @ 15:03:50
Postat av: Caroline

Helen: Fina du, Ja visst är vi goa, jag och mor min. <3Anki: Ja i ngns kameras minneskort kanske man befinner sig, hoppas det och att budskapet sprids. Och du, håll mig uppdaterad gällande den funderingen, om konstutställningen.Suzbus: Tack min fina vän. :)2010-08-08 @ 15:48:20
URL: http://thegiraffe.blogg.se/
Postat av: Anki

Det kommer jag absolut att göra. Självklart menar jag fotoutställning. Det dröjer nog innan jag har ork och tid för en konstutställning :)

2010-08-11 @ 21:47:49
URL: http://www.nogg.se/youngmindinareddress
Postat av: Jääännneeeey!

man kan bara inte hata dig älskade vackra du! <3

ta aldig åt dig av sånt, njt ist av minnen som der du beskriver eller emilias big big world!!! ;)

2010-08-13 @ 23:07:58
Postat av: Caroline

Det gör jag finaste Jenny. Jag blundar, lyssnar och njuter av min värld. <3

2010-08-14 @ 13:57:41
URL: http://thegiraffe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0