Livstecken

Jag vet att jag är fullkomligt kass på att uppdatera här. Orsaken är att jag i en stund av fullständig inspiration på obestämd tid arbetar på två andra projekt. Vad det rör sig om väljer jag att inte avslöja här förrän tydliga framsteg kan redovisas. Under tiden får ni ta del av ett annat inspirationsfyllt skapande. Mycket nöje. Mycket kärlek.


the Pointer Sisters - Jump (For My Love)

Jag har inlett år 2010 med lagom muntra ämnesval och tycker att det är på tiden att det presenteras lite kärlek härinne.
*Bilder från google.


SoL 5 kap. 11 §

Jag, som snart är examinerad socionom kan närapå rabbla Socialtjänstlagen i sömnen. Men jag förhåller mig fortfarande kritisk till dess innehåll i vissa avseenden. I Socialtjänstlag 2001:453 inleds 5 kap. 11 § som följer. Till socialnämndens uppgifter hör att verka för att den som utsatts för brott och dennes närstående får stöd och hjälp. So far, so good. En lagstadgad rätt till hjälp oavsett könstillhörighet. Vidare framhålles att Socialnämnden skall särskilt beakta att kvinnor som är eller har varit utsatta för våld eller andra övergrepp av närstående kan vara i behov av stöd och hjälp för att förändra sin situation. Jag ställer mig här frågande till var utrymmet att särskilt beakta utsatta mäns liknande behov. Män som utsätts för våld av en kvinnlig närstående/partner eller män som utsätts för våld av en manlig närstående/partner.

Jag rekommenderar er att, för vidare information gällande sådan utsatthet läsa "Våldsamt lika och olika. Om våld i samkönade parrelationer" skriven av Carin Holmberg och Ulrica Stjernqvist samt Lars Gårdfeldts skrift "Kvinna slår kvinna. Man slår man. Homosexuell partnermisshandel." Jag har själv inte hunnit komma över någon rapport som behandlar kvinnors våld mot män. Säg gärna till om ni gör eller har gjort det.


I övrigt var kvällen fantastiskt trevlig

Jag fick precis veta att du är lesbisk... Jag nickar mot killen bredvid mig och tar en klunk av min Pepsi, mitt alkoholfria val bland överförfriskade medmänniskor. Nästa yttrande bjuder på något som hämtat från ett fattigt nyårslöfte. Jag har alltid velat omvända en lesbisk tjej... Innan jag hinner höja mer än ett ögonbryn i total avsmak fortsätter han. Vi behöver inte göra något, men kan jag inte bara få säga till mina polare att jag lyckades omvända dig? Att jag ens ska behöva förklara mitt ointresse inför ett sådant osmakligt förslag bidrar till att jag vid det här stadiet kokar inombords. Nu tänker kanske några av er att det är väl bara att skratta åt det, killen var uppenbarligen full och hans förslag är mer skrattretande än upprörande. Jag förstår vad ni menar, jag har förstått i 4.5 år. I 4.5 år som öppet homosexuell har jag skrattat åt sådana kommentarer men är vid det här laget fruktansvärt trött på att, i en stund som då, inte bli respekterad för den jag är. Jag skrattar inte längre. jag känner inte killen ifråga och kan därför inte vidare uttala mig om honom, men ibland glömmer människor bort att tänka innan de talar.Uppdatering: Efter ett antal reaktioner på facebook varifrån jag länkade detta inlägg vill jag tillägga några saker. Jag valde att avsluta mitt blogginlägg med att betona att jag inte känner den här killen och därför inte kan yttra mig mer om honom än just det han sa. Jag tvivlar inte på att jag skulle tycka bra om honom om vi lärde känna varann, då mitt första intryck av honom var mycket positivt innan den olycksamma grodan lyckades undkomma. Mitt syfte att skriva om händelsen är inte att hänga ut någon, utan istället påvisa för läsarna att en sådan kommentar kan uppfattas kränkande, med hopp om att de som läser om min reaktion tänker en extra gång innan de själva uttrycker något liknande. Min blogg syftar trots allt till att bringa sådana saker till ytan.


2010

En anonym läsare uppmanade mig idag att inte sluta blogga och jag inser just som jag läser kommentaren hur länge sedan det var jag publicerade något här. 2010 har anlänt och jag får en positiv känsla av det. Bara det faktum att jag under årets första natt drömmer att Madonna blir head over heels förälskad i mig när hennes turné av någon outgrundlig anledning inkluderar Sundspärlan i Helsingborg borde ju räknas som en värdig inledning. Om möjligheten fanns att detaljjustera sina drömmar så hade väl världsartisten bytts ut mot Eva Dahlgren, Kate Winslet eller Maura Tierney. Men vem skulle dissa Madonna? Egentligen?

God fortsättning önskar Giraffen, Dojjan, Drutten, Cajin... Kär kvinna har många namn.


RSS 2.0