Inför Sthlm Pride 2010

Den mentalt extatiska nedräkningen inför Sthlm Pride 2010 inledde jag för länge sedan, men den officiella uppladdningen tycker jag med rätta kan starta nu. Det är fortfarande lite oklart när jag dyker upp i Hufvudstaden men jag håller alla mina tummar, tår och övriga böjbara lemmar att avfärd sker redan på måndag (26/7).

Sthlm Pride som pågår mellan 26 juli - 1 aug innebär isåfall för mig en hel vecka fylld av politiska likväl som icke-politiska debatter, föreläsningar, konstutställningar samt filmvisningar med ett och samma grundmotiv, HBT. Det officiella temat för årets festival är Makt och jag tycker att det ska bli mycket intressant att se hur arrangörerna belyser detta omfattande ämne, jag vill nämligen även se och höra skildringar av de positiva aspekterna av maktutövande samt maktstrukturer som alltför ofta glöms bort i diskussioner avseende heteronormen och dylikt.

Jag klassificerar alla de evenemang jag nu presenterat som fantastiska festligheter men givetvis när kvällarna faller på kommer ett annat slag av härliga lustifikationer uppstå i och med alla fester som anordnas. Icke att förglömma alla musikuppträdanden heller. Jag känner på mig att hela veckan kommer att andas glädje och samhörighet som slutligen brister ut i klingande skratt och lustfylld eufori i lördagens Prideparad.

Live the life you love and love the life you live, säger jag och hoppas att vi ses i Pridevimlet, om inte får ni ha det fantastiskt bra på era håll. Jag vet i alla fall att jag kommer att ha det fab!


Kommentarer
Postat av: mullvurt :)

kanske kan ses där på lördan vore skoj vi hörs kram

2010-07-22 @ 16:08:21
Postat av: Caroline

Ja Mullvurt! Hör av dig om du drar dit, haka på oss i paraden! Kram :)

2010-07-23 @ 10:39:17
URL: http://thegiraffe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0