It gets better
Under oktober månad som nu passerat har jag varit så fokuserad på bröstcancerfondens arbete att sprida sitt rosa budskap att jag undgått att uppmärksamma kampanjen It gets better. I oktober startade kampanjen i USA som en reaktion på de många unga hbt-personer som begått självmord med orsak av mobbing. Jag lade tidigt märke till en grupp på facebook som uppmanade alla att den 27 oktober bära något lila för att visa sitt stöd för världens unga homosexuella, bisexuella och transpersoner. Jag ägnade inte uppmaningen någon tid och ångrar det nu i efterhand. Unga hbt-personer som pga yttre påtryckningar och kränkningar bär mörka tankar om att livet är för svårt att leva behöver veta, innan ett oåterkalleligt beslut tas, att det blir bättre. Det blir bättre. Med livet medföljer också möten där man välkomnas just som den älskvärda människa man är. 

Att bära något lila är långt ifrån en omedelbar lösning på problemet. Men det är av betydelse att förmedla en känsla av igenkännande och samhörighet till de unga personer som lägger märke till det lila plagg av stöd jag bär. Jag vet att det blir bättre. Därför bär jag lila, även efter den 27 oktober.


Kommentarer
Postat av: Nettan

Jag har alltså ovetande stött denna kampanj, genom att så gott som dagligen burit något lila. Men eftersom detta är viktigt ska jag så klart fortsätta att bära lila, nu när jag är medveten om dess nyligen tillskrivna betydelse.

2010-11-03 @ 22:03:50
Postat av: Caroline

Nettan: Ja fortsätt med det. :)

2010-11-04 @ 20:57:05
URL: http://thegiraffe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0