Jag röstade igår, när gör/gjorde du det?

Låt mig bara tillägga några saker inför årets valdag. Jag gör det med hopp om att motivera de som ännu lever med inställningen att inte rösta på söndag, till att faktiskt resa sig från sina lata bakdelar och ta sig iväg till närmsta vallokal. Följderna vid ett Sverigedemokratiskt intåg i riksdagen måste uppmärksammas och enligt min mening hindras.

* Sverigedemokraterna tror sig veta vad brottslig verksamhet utfört av invandrare beror på. De har nämligen en uppfattning om att avvikande kultur och en förvrängd rättsuppfattning är orsaken. Tillåt mig att framlägga en mer korrekt teori. Nämligen fattigdom, arbetslöshet och diskriminering. Till dessa sociala problem har inte Sverigedemokraterna någon lösningsfokuserad åtgärd och deras idé om hårdare straff och utvisning är INTE lösningen, det är en ohuman samt kortsiktig metod som enbart ökar den faktiska sociala problematiken.

* Sverigedemokraterna talar även om en massinvandring som de vill hindra och jag vill påstå att uttrycket är en kraftig överdrift. Sverige tar inte emot fler invandrare än andra europeiska länder (förutom Finland och Danmark) och jämfört med många andra länder har vi råd att hjälpa de människor som flyr krig, katastrofer och förtryck. Många verkar ha uppfattningen om att Sverigedemokraterna önskar stoppa invandringen för att bygga upp ett välfärdsSverige tillgängligt för alla, alla som redan vistas innanför rikets gränser. Om du delar denna uppfattning, öppna då ögonen för verkligheten. Tillvaron på exempelvis Sveriges arbetsmarknad kommer kanske förbättras som de lovar, men för vilka? Inte för de med utländsk bakgrund som redan vistas här i alla fall. Och det är här, mina damer och herrar som deras listigt dolda budskap lyfts fram i vad man i ren folkmun kallar diskriminering.

* Vad jag slutligen vill lyfta fram är att enligt Sverigedemokraterna så är homosexualitet en sjukdom och det tycks inte vara någon tvekan om att de vid tillfälle kommer att motarbeta hbt-personers rättigheter. Tillåt mig att redovisa för ett citat som framförts av Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder.

”Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall ”normaliseras”? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)? Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala. Normalt är det som vi människor är skapta för, det vill säga att kunna få avkomma och föra släktträdet vidare.”

Jag är inte pedofil. Jag begår inte tidelag. Jag vägrar bli jämförd med någon som utför dessa handlingar bara för att jag är homosexuell. Jag säger som min vän Alex att jag blir uppriktigt besviken på de som inte röstar i år, trots att de delar min uppfattning. Det spelar ingen roll hur nära vänner ni är mig. Jag tycker att det är oacceptabelt att ignorera den möjlighet till påverkan vi faktiskt har genom vår rösträtt. Hindra därför Sverigedemokraterna från att inta riksdagen. Jag ber er verkligen. Gör skillnad.

Kommentarer
Postat av: Sussi Olsson

Har röstat idag :)

2010-09-18 @ 01:25:02
Postat av: Alexandra

Med miljövänliga steg går jag raskt till vallokalerna på söndag för att rösta. Och det för alla människors lika värde <3

2010-09-18 @ 01:49:17
URL: http://www.decemberfear.blogspot.com/
Postat av: Din vän David

Jag rösta idag och det var absolut inte på SD.

2010-09-18 @ 02:31:28
Postat av: Caroline

Svar till Sussi, Alex och David: Härligt att höra!

2010-09-18 @ 11:09:38
URL: http://thegiraffe.blogg.se/
Postat av: Mattis

Det räcker inte att rösta, man måste rösta rätt det vill säga rött. En röst på Alliansen är en röst på sverigedemokraterna om de kommer in i riksdagen. De kommer att samarbeta med brunskjortorna för att slippa en hängd regering. Det hände i Danmark och i Norge. Låt det inte hända här.

2010-09-18 @ 13:14:22
Postat av: Caroline

Svar till Mattis: Kan inte annat än hålla med dig Mattis. Nu är det med krampaktigt hållna tummar som vi får hoppas.

2010-09-19 @ 14:36:16
URL: http://thegiraffe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0