Leila

Du är svårare än någon annan att läsa av, sa en vän till mig häromkvällen när vi satt framför tv:n och kanske har hon rätt. Jag har en förmåga att mer än sällan kontrollera mina känslor och uttryck för dem till den grad att de för omvärlden inte märks av överhuvudtaget. På gott och ont. Det är därför inte vanligt förekommande att jag får snedtändning på livet och går bananas. När eller om känslorna att vilja skrika, slå, riva huden eller slita håret uppstår är jag alltid för balanserad för att utföra det i praktiken, med viss felmarginal. Förr studerade jag min hud med misstro, med oro att allt innanför skulle brista, likt en infekterad svulst som nått sin kulmen och att mitt kroppsliga skal inte skulle kunna hålla trycket. Idag har jag funnit en lösning och är evigt tacksam för det. ”These words I write keep me from total madness.” skrev Bukowski och jag förlikar mig helt enkelt vid hans ord. Jag skriver och lever ut genom mina karaktärer för att inte bli skvatt galen. De får gestalta vanvettet. Inte sagt att allt de gör eller allt de säger är sant, har skett eller att det rör mina personliga tankar. Jag skriver fiction. Jag kan bara förklara det som att de blir mina misfits, mina dårar, mina outlaws och vidriga pseudo-alteregon. En bokförläggare berättade för mig vad en författare sagt till honom när han frågat om allt i boken var sant: ”Jag har inte varit med om allt men allt har jag upplevt.” och jag förstår alltmer vad han menade med det.Kommentarer
Postat av: Sofia

Hej du!

Gick igenom lite gamla länkar och fann min väg hit. Vad hände med dig eg? Hehe. Vet inte alls om du minns mig (fr Sthlm, flyttade ner till Malmö ett tag), vi hördes ett tag förut. Vore kul att få en update :)Ha det fint!

Sofia

2011-09-19 @ 22:17:25
Postat av: Caroline

Sofia, Sofia, Sofia, pinsam att minnet sviker nu, du får fixa ett ovanligare namn ;) eller åtminstone förfriska minnet med en länk till din blogg, om det var där vi hördes?

2011-09-29 @ 00:22:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0