Keep breathing

Igårnatt valde jag att placera mig på ett tåg till Malmö. Min lägenhet var orsaken till min flykt och jag befinner mig nu istället i en fridfull hemvist där jag finner ändlös inspiration och där jag erhåller den ostörda sömn jag inte fått på länge. Skrivuppgiften är färdig och bokrecensionen slutförd och inlämning sker imorgon kl:15.00 vilket innebär en ledig söndagskväll. För er som missat det så har jag nyligen påbörjat en skrivarkurs på distans, anordnad av Österlens Folkhögskola och lever äntligen det liv jag önskat så länge. Ett liv tillägnat mitt skrivande och utveckling av det.

Jag tänker nu utforska vilket utbud det finns i bokhyllorna här och därefter krypa upp i soffan och inandas lugn. När jag återvänder hem ska jag utan fördröjning påbörja en rening. Under hösten har jag genomgått stora förändringar, vilket framkallat stunder av oro, sorg och ångest och trots att mycket glädje kommit ur och efter dessa livsreformer tycks de då förekommande känslorna hänga kvar likt negativa energier inom och i de väggar som utgör min lägenhet. Så, nystart vill jag kalla det och de godartade ritualer jag ska utföra. På återskrivande.

Go science!

Nu är det dags för lite seriositet här på bloggen. Det har nämligen kommit till min kännedom att ett forskarteam vid University of Newcastle i Storbritannien har, med professor Karim Nayernia i spetsen, framlagt rön om att spermieceller kan skapas ur kvinnliga embryons stamceller. Detta skulle innebära att två kvinnor skulle kunna, utan inblandning av män, få egna barn. Givetvis hävdar andra forskare att det i praktiken inte är möjligt, men att hålla tummarna vitnande hårda inför fortsatt utveckling inom området kan man ju alltid göra.Ratten i min bil...

En roadtrip är ingen roadtrip utan Ronny och Ragge myntar vi unisont, jag och min barndomsvän någonstans i de småländska skogarna med riktning mot födelseort Sala. Allt som låtarna om snälla rara söta anna och mellansnack gällande pök och wunderbaums fortgår förundras jag över hur jag överhuvudtaget lyckats få kvinnor att vilja dejta mig genom tiderna, när de två polisongbeklädda raggarna med byxorna på halvstång varit mina förebilder sedan barnsben. Lyckligtvis har jag väl kanske inte anammat alltför mycket av deras fraser. Väl framme hos brorsan upptäcker jag även hur nutidens barn även dem får genomgå en liknande skolning. För när min 3-åriga brorson och hans jämnåriga bästis greppar en i-phone och tjuter förtjust i takt till tonerna av Skaka rumpa så inser jag bland skratten att Ronny och Ragge uppstått i modern tappning i form av Sean Banan.

Faster Carolines älskade raggers
Brorson Williams läromästare


RSS 2.0