I feel pretty

oh so pretty.
....eller så väljer jag jeans inför ikväll istället.

Genetisk guldgruva

Genetisk guldgruva. Jag hörde konceptet på tv innan idag och fattade tycke för det. Det kanske är så man ska framställa sig för östrogenfolket. Jag, som har en tendens att få upp ögonen för äldre kvinnor än mig själv som många står redo för familjelivet, kanske ska introducera mig på följande manér. Då kirrar man måhända Villa-,Volvo-, Vovve-biten relativt snabbt.


Så... Jag ÄR en genetisk guldgruva ladies.


Och ja, tydligen har jag tillräckligt med sånt där kymigt läckert självförtroende för att hävda detta faktum.


*Leonard Cohen - I´m your man*

Är det inte förundransvärt att så många ställer frågan vem som är "mannen" respektive "kvinnan" i ett lesbiskt förhållande? Man för in heterosexuella könsroller i en samkönad parrelation. Lustigt det där.


Smile.. it confuses people

En gång i tiden kunde man gå in på www.creaturesinmyhead.com och trycka på "random" 5 gånger för att slutligen urskilja vilket monster som befinner sig i ens stilla (?) sinne. Jag gjorde givetvis detta för att få en förklaring till min karaktär och en förklaring som hette duga var vad jag fick.


Jag har väl alltid vetat att jag som är född i Tvillingarnas tecken kan påvisa vissa schizotendenser, men att FYRA stiliga (?) herrar levde och frodades i mitt huvud var över förväntan.


Hemsidan har nu ändrat sina funktioner och man kan inte längre randomisera bilderna som förr. Jag letade febrilt efter mina vapendragare som förbryllat mig så många gånger, som troget men nyckfullt viskat ovettiga, men ack så roliga förslag till aktiviteter som slagit ut mitt förstånd och sammanhang. Utan resultat.


Men, efter mången månader sedan sist, med mången stund för syndigt leverne, antar jag att det finns en anledning varför dessa smådjävular tilltalar mig på ngt bekant sätt när jag bläddrar mig genom sidorna på hemsidan. Fyra har blivit tre.

Helt enkelt.


Rubriker är överskattat

Jag såg en röd bil idag med registreringsskylt GUL.

Tänkte då om jag skulle fota och lägga upp bilden här med texten:


Nej, RÖD.


Nu gjorde jag inte det.


Men det hade varit roligt.


Sömnen kom och du som låg så rätt i tiden

Låg och förbannade uppfinnaren av högtalare i den sena timmen och hade han/hon varit i min närhet hade våldet varit ymnigt. Men den riktiga skuldbäraren var ju grannen, grannen jag egentligen inte vill hysa agg emot då hon är något av den fagra arten, men min bitterf*ttapersonlighet nådde inga gränser denna natt.

Men.. Så hör jag introt av Kent - 400 slag... och jag kan inte längre vara arg. Jag vänder på mig under mitt varma duntäcke, sluter ögonen och ler förnöjt åt de pulserade tonerna som smeker mina sinnen till sömns.


Heteronormativitet

Denna händelse ägde rum på en läkarmottagning i Helsingborg under 2006.


Gynekolog: Har du någon pojkvän?

Jag: Nej...men...

Gynekolog: Är du sexuellt aktiv?

Jag: Ja, men jag är lesbisk så jag har bara sex med kvinnor.

Gynekolog: Men har du haft sex med en kille någon gång?

Jag: Eh.. Ja men det var väldigt länge sedan och det är inte därför jag vill göra den här undersökningen. Jag vill se så att allt är okej, som en rutinkoll.

Gynekolog: Okej.. Ja men då gör vi en undersökning då.


....


Gynekolog: Okej, det ser ju bra ut. Men något klamydia test har jag ju inte tagit nu eftersom du är oskuld...

Jag: Va? Nu tror jag att du missförstått mig. Jag är inte oskuld..

Gynekolog: Nej, okej, men du sa att det var länge sedan du hade sex med en man.

Jag: Ja, men jag vill ju att du ska ta ett test för klamydia eftersom jag haft en sexuell kontakt med en kvinna nyligen.

Gynekolog: Men jag tror inte att smittorisken är stor i det här fallet.

Jag: Men en sexuell kontakt är ju en sexuell kontakt. Sekret och sådana kroppsvätskor lär ju bidra till en smittorisk?

Gynekolog: ehm.. Jag vet inte, jag...


I denna stund sträcker hon sig efter en dammig läkarbok som förmodligen inte öppnats de senaste seklen och jag ser hur hon börjar leta under kategorin "H" förmodligen i sitt sökande efter "Homosexuell". När den boken skrevs var förmodligen inte homosexualitet betraktat som lagligt i vårat avlånga land och sjukdomsstämpeln var långt ifrån borttagen och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta åt den kränkning det här innebar.


Gynekologen (utan resultat i sitt uppslagsverk): Om du vill kan vi ta ett test för klamydia och när provsvaren kommer så kan jag informera dig i ett brev kring smittorisker gällande homosexuella kontakter? Känns det okej?

Jag: Ja, okej...


Så... om det inte är jobbigt nog att ligga och skreva i gynekologstolen så fick jag förnedrande nog lägga mig där igen.

Orsak? Heteronormativitet mina damer och herrar.


;)

Nej nu tycker jag att du är lite vrång.Am I the only one left chasing lights at the disco?

♥ Kings of Leon - Sex on fire

♥ the Veronicas - Untouched

♥ Kent - Sundance Kid

♥ Metro Station - Shake it

♥ the Veronicas - Take me on the floor

♥ the Ting Tings - That´s not my name
♥ the Trucks - Shattered


Hello Saferide

Vi trodde alla att det var ett elakt skämt. Men när ljudteknikern slutligen skruvade ned mikrofonerna och strålkastarna slocknade i ett uppgivet suckande så förstod vi alla att vi inte skulle få avnjuta de ljuva sanningsenliga tonerna av Hello Saferides guldkorn Annika Norlin.

Men sånt är det. Den mänskliga faktorn har ett grymt inflytande när det kommer till oönskade kaskader av dagens lunch. Nu återstår att invänta ett nytt datum av musikalisk eufori. Men varför vänta.. 

Så Annika.. Med eller utan magsjuka.. vill du gifta dig med mig och för alltid sjunga vackra känslohungrande melodier för mig i gryningen, under dagssolens strålar fram till sena midnattstimmen?

Jag är inte rik men jag kan hångla.

....

Jag tror på polygami.

Tegan and Sara
Ben and Jerrys

....

Jag har en vän som regerar i nonchalans ute på krogen.


Angelägen kille:
Får jag lov att bjuda dig på frukost? he he...

Min vän: Ja absolut, kom förbi imorgon klockan 7.


Regnbågsdagis?

En vän tipsade mig om att slå på P3 imorse och jag möttes av diskussioner kring särskilda dagis för regnbågsfamiljer, dvs en förskola som enbart vänder sig till familjer där föräldrarna är homo, bi eller transpersoner. Malmö och Norrköping redogörs ha sådana dagis redan.


Någon menar att "fredade zoner från vaggan till graven för bögar, flator och transor" kommer att uppstå om utvecklingen får fortsätta, och jag fastnar vid ordvalet "fredade zoner". Vad är det man ska skyddas ifrån? Ska vi inte istället utveckla samhällets kunskap kring hbt-frågor för att frångå tankar om att homosexualitet skulle kunna handla om val, funktionshinder eller sjukdom och frångå att anta att en person man möter lever i ett heterosexuellt förhållande? En diskussion om att behöva skydda hbt-personer från samhällets värderingar och heteronormativa antaganden skulle inte ens existera i sådana fall och man skulle allra helst inte behöva skydda hbt-personer i särskilda zoner.


Men vad som får mig att reagera allra mest är yttrandet från RFSL:s ordförande Sören Juvas "Den typen av platser behövs. Du vet att du slipper irrelevanta frågor som förutsätter att du är heterosexuell" Är inte det att acceptera den heteronorm som existerar i dagens samhälle? Min uppfattning av RFSL har varit att man jobbar för likaberättigande, precis som föreningen står för "Riksförbundet för Sexuellt Likaberättigade" Ska vi inte arbeta för att synliggöra heteronormen och avlägsna den genom att förskolepersonal lär sig bemöta alla familjer med icke-heteronormativa värderingar, istället för att blunda för den segregeringen det faktiskt innebär att upprätta regnbågsdagis?


Kom gärna med egna åsikter för nu har jag genomsyrat denna diskussion med mina egna..


Att vara socionom eller igelkott..DET är frågan.

Varför känns det som att vår kurslitteratur behöver en rejäl kvalitetsgranskning?

"När man överväger att ta i en klient gäller samma råd som igelkottsföräldrar ger sin avkomma när de ska para sig:
"ta det försiktigt"

Ur Grundläggande samtalsmetodik - en handbok för hjälpare skriven av Richard Nelson.

:D


Krypa in i garderoben igen?

Det här som folk ofta snackar om.. Att män är från Mars och kvinnor är från Venus. Ja då borde det ju onekligen innebära att man som kvinna skulle förstå sig på andra kvinnor. Halleluja tänkte den lilla flatan inom mig under mina nystaplade steg ut ur garderoben för cirkus 3.5 år sedan...

Men en sanning som sakta kom att bekräftas, ju fler jordsnurr och ju fler kvinnor jag fått erfara, är att de olika dialekterna på Venus är av en jävligt säregen art.

Har ibland funderat på att krypa tillbaka in i i den mörka, dammiga garderoben igen. Men ändrar mig rätt så fort när jag tänker på att ingen värmeisolerande filt bortglömd i garderobens djup skulle kunna ersätta känslan av en kvinnas värmande famn.. och vad skulle kunna substituera känslan av den eufori som omger hela mitt inre väsen när någon i all sin kvinnlighet pressar sina läppar mot mina. Ja....inte en allergiframkallande dammtuss i alla fall.


Hey you you you

Så det är här jag ska skriva mitt nonsens.

Jag börjar med min hederliga presentation av mig själv som jag ofta använder mig av.

Gärna i mer civiliserade kretsar.

Som jag lever och lär i ett sammelsurium av allt och inget bildas ett vackert kaos av vänskap, kärlek, musik, skratt, tårar och sega ostbågar....
Jag inandas rotlös passion och mer än sällan klurar jag på hur det kan komma sig att det omedvetna kan vara så medvetet om vad det medvetna inte vill se och jag kan slutligen delge er informationen att jag många gånger roar mig med konststycket att överraska mitt högra öra genom att försöka bita i det samtidigt som jag kliar min vänstra axel....
Poesi.


RSS 2.0