Vilken är din sexuella läggning egentligen?

Vad som i vanliga fall går emot mina principer är att göra personlighetstest på facebook. Men idag kunde jag inte låta bli att demonstrativt trycka på "take the quiz" avseende frågan om vilken min sexuella läggning egentligen är. Inte med anledning av att jag tvivlar över min libido eller att jag måste bekräfta mig inför min vännerlista, utan med syfte att se hur upphovsmakarna designar frågor för att kunna fastställa någons sexualitet.

Det frågades om kvinnliga bröst och raggande karlslokar och jag förstår vart de vill komma med det, men när de frågar om jag lekte med barbiedockor eller bilar när jag var liten så undrar jag varför det på något vis skulle vara avgörande för min sexuella läggning som vuxen? De heteronormativa antagandena kan inte bli mer synliga än såhär med uppfattningar om att det som anses som manligt (bilar) automatiskt kopplas till en normativ uppfattning om dragning till det feminina och tvärtom att det som anses som kvinnligt (barbiedockor) föranleder att man dras till det maskulina. Att din son på 4 år klär sin barbiedocka i rosa paljetter utesluter inte en eventuell framtida dragning till kvinnor. Attraktion och kärlek handlar om känslouttryck mellan levande varelser och någon värdering avseende materiella ting och dess heteronormativa symbolik har inte med det att göra. Överhuvudtaget.

Hursomhelst... "Du verkar gilla tjejer hörru!" blev den fattiga summeringen av detta IQ-befriade test och jag kan inte annat än säga: No shit Sherlock.


Livstecken.

Jag lever. Mitt liv har bara kommit att övertagits av en c-uppsats som orsakat mig ett emotionellt kaos av ågren, hjärtklappning och tårar. Men förtrösta inte, jag är snart tillbaka i mitt gamla esse och fram tills dess föder jag mig själv med illusioner om hur underbart livet måste vara utanför uppsatsskrivandet.


Så utan att kunna meddela när jag återkommer nästa gång vill jag ändå leverera något till HBT-världen. Ikväll tillägnas en låt till alla er bisexuella därute med begär till vad både kvinnor OCH män har att erbjuda på njutningslystet vis.


Peaches - I U She

Spotify-länk: http://open.spotify.com/track/7pPQpjejiwr93QkRNlmBKn


Kent - På Drift

Följ mitt råd och lyssna till låten Kent - På Drift....

Ja, det är originalversionen av Friends senaste reklamkampanj för er som inte hört den innan och jo, ni som hört den innan kan mycket väl lyssna till den med anledning av det jag vill framföra med denna lilla notis framåt sena måndagstimmen.

Den här bloggen tenderar att flyta ut i sporadiska monologer om oväsentligheter likväl som interna dialoger som utspelats mellan mig och mina nära som jag själv finner mycket roande, men så ibland samlar jag mina mer seriösa kapaciteter och för fram de homosexuella och bisexuellas röst. Mången gånger riktas kritik till de som står i vägen för sexualiteters mångfald men ikväll tar jag fokus med en annan riktning....och jag gör det, mina vänner, vapendragare och välvilliga väsen, med hjälp av Kent.

Den här låten är nämligen, enligt min tolkning, tillägnad de hjältar och hjältinnor som vill tro att ingen fördömer oss som också står med ryggen upp mot väggen, med bar hud upp mot vassa eggen. De som kämpar för rättigheter på politiskt, medmänsklig och rättslig nivå. Till de närstående hjältar och hjältinnor i form av vänner som värmer våra händer, så den kärlek vi har rätt till inte går oss förlorad på grund av att någon skyller ont på oss utan anledning, för något vi inte vet vi har gjort. 

Vi har väl inga hemligheter kvar
men det är så jävla fegt att ge sig av
Bohemerna, poeterna är svin
och On The Road den fånigaste skiten jag har läst
för Hjältar och Hjältinnor stannar kvar
med ryggen upp mot väggen
bara hud mot vassa eggen
och de rivs och slår och bits
för sina liv eller någon annans
de får ingen belöning
men de kräver ingenting
de bara gör biter ihop och håller käften

Älskling det vi mest av allt vill ha
är någonting som aldrig kan bli vårt
November är en mur av våt betong
där en löjlig dröm om flykt föds
för att krascha och sen dö
men Hjältar och Hjältinnor stannar kvar
De spottar hårt mot vinden
och de värmer våra händer
så vi inte tappar taget
om den kärlek vi har rätt till
De vågar tro och hoppas
på att någon däruppe ser oss
någon som hellre vill förlåta än fördöma oss
för något vi inte visste att vi gjort
J levererar som vanligt :D

Jag: ....hon har två jättefina marsvin, de är så fina. Så fina, mysiga, underb...

J: ..råttor.

Jag: Va?

J: Marsvin är bara råttor i lyxkavaj.

ha ha!


RSS 2.0