Det här blev ju något helt annat

Tangenterna knattrar under fingrarna och på skärmen framför mig uppenbarar sig en potentiell text till bloggen. Jag läser meningsföljderna. Begrundar budskapet. För personligt? Stryker handen över ansiktet och repeterar ordvalen. De känns. I magen. Hjärtat. Kanske rentav i själen. För privat? Knådande rörelser innanför hud och kött. ”Enter” förblir orörd. ”Delete” gör skäl för sitt namn. Uppenbarligen är känslan och/eller tanken som satts i skrift angeläget för mig men att framföra det i en blottad monolog som ger varje enskild läsare tolkningsföreträde är inte min kopp chai-te. Jag vill minnas att jag nämnt det här innan i ett inlägg långtomlängesedan vilket bekräftar bloggen som en fälla för privata angelägenheter som egentligen inte behöver redovisas för någon annan än mig själv och/eller den/de det berör. Så för den här gången skriver jag ”hellre dialog än blottad monolog” och tackar för mig.

 

Må väl och ta hand om varandra.


Insikt

TORSDAGSQUIZ. Finn fyra fel i följande mening som yttrades dagen efter ett besök på akuten med stressrelaterade symptom: "Nu ska jag ta tag i att slappna av."

Facit (som den fina lyssnaren vid yttrandet klargjorde): Ta. Tag. I. Att.

Så. Nu ska jag bara slappna av, tänkte jag nyss och virade in mig i en filt falafelstyle efter en lång dusch och la mig i soffan medan Eva Dahlgren bjöd på visdomsformuleringar från högtalarna. Jag trodde att det faktum att jag för en gångs skull inte befann mig på ett tåg, en buss eller på en hållplats för någon av färdmedlen skulle utgöra en lugnande faktor. Men. Uppenbarligen så hyser jag starkare känslor till passagerarsätet än jag trodde. Jag får helt enkelt acceptera att jag utvecklat en pendlarsjäl och att mitt inre lugn kan hittas på andra sätt än att nödvändigtvis behöva vänslas med soffan här hemma. En öl på Möllan hade exempelvis smekt mina nerver med fjäderlätt precision just nu. Så. Avslappningsdon efter person, helt enkelt.

"Happy place"

Jag vill tro att fler människor än jag själv har ett sk ”happy place” som mental tillflyktsort när vardagen blir för tung eller om en aktuell händelse är för galen/sorgsam/pinsam/påfrestande att hantera. Den fria tanken och fantasin är dyrbara förmågor och bör inte underskattas. Ett ”happy place” ska erbjuda det som just din individuella situation kräver. Glädje? Styrka? Trygghet? Kärlek? Lugn? Positivitet? Kreativitet? Något annat? Vad behöver du? Avgör själv utifrån din position och kanske är det så att du behöver olika ”happy places” för olika tillfällen. Det gör jag. Fler av mina tillflykter kräver dock censur så någon redogörelse för dem kommer inte dyka upp här. Boring, tycker kanske ni. Men det är faktiskt ytterligare en av de positiva faktorerna av detta fenomen. Din tillflyktsort är enbart din, dit ingen annan når, om du inte bjuder dem dit i tanken förstås.

Glöm bara inte att relativt snabbt återvända till verkligheten. Visst är fantasin gränslös och härlig men vitrockar kan tänka annorlunda om ditt mentala tillstånd och ordinera en tröja som vid första anblicken ser mysig ut. Men låt dig inte luras. Den sticks. Och att ägna nätterna till att hålla om sig själv är inte lika skönt som det kan låta.Potentiellt "happy place"?


La gente esta muy loca

Följande inlägg skrivs med en hand. Vänster pekfinger för att vara exakt. Ni vet, good old days-style när närkamp med ett tangentbord hörde till ovanligheterna. Pet. Pet. Pet. P l a (.. var är bokstaven n?) n e n för kvällen var att skriva på mitt alster då jag, natten till idag, har tankat härligt mycket inspiration och beslutat mig för att återgå till grundidén för bokens upplägg. Man ska göra det man gör bäst och jag hade avsatt några timmar den här kvällen för att briljera helt enkelt. Men så märkte jag hur min högra arm och handled var och är långt ifrån funktionsduglig framför skärmen efter en bussincident häromdagen vilket tvingar mig att avvakta.

Så nu vet ni det och jag avrundar härmed. För det här skrivsättet är grymt t i d s k r ä v a (.. n? var fa..ah, där..) n d e och för att inte säga ett galet påhitt. Återkommer när jag kan framföra ett givande budskap med båda tassarna. På å t e r s k r i v a n d e.


RSS 2.0